Search

Friday, July 18, 2014

Brīvdienu režīms

Ir riktīgais relax and enjoy, un tas ir tik jauki. Esmu ļoti pateicīga.
Savā ceļotāja kontā tagad varu ieskaitīt arī šādu pieredzi - esmu no dārza Daugavas krastā atvedusi mājās (čemodānā, ar lidmašīnu) pāri trim kilogramiem kartupeļu. Jau vakar vakarā, atbraucot mājās, dažus kartupelīšus uzvārīju (katram četrus), un pasniedzu ar tomātu-gurķīšu salātiem ar krējumu. Tomāti bija no balkona, un gurķis - arī vests no tā paša dārza, kur kartupelīši.
Paldies vismīļākajam Kartupeļu Racējam, un vis, vismīļākajai Dārza Saimniecei! Bija tik ļoti garšīgi.

Paldies, ka ieskatījies Pieliekamajā!

4 comments:

  1. Kartupeļus! Ar lidmashīnu!!! Es noteitki pirmo reizi dzīvē ko tādu dzirdu!
    Malacis, Ieviņ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Paldies! Izvārīju tagad arī aukstajai zupai, un vēl drusciņ palika vēl vienām mazām vakariņām.
      Un arī, tie jau nav tikai kartupeļi, tie ir otra cilvēka mīlestība, siltums un rūpes, vai ne?

      Delete
  2. Bet tā jau arī ir, ka jaunie kartupeļi ir kaut kas īpašs. Un ja vēl no zināma dārza (ok, dārzsm tā ir pilsētnieku valoda:) Vispār jau kartupeļi, manuprāt, aug laukos:). Vai kādā citā valoda vispār ir tāds vārdu savienojums "jaunie kartupeļi" ar tādu nozīmi kā pie mums? Kad jau no nosaukuma vien saskrien siekalas mutē? Un kam nav nekā kopīga ar tiem bālajiem plikucīšiem, kas kā "jaunās ražas kartupeļi" veikalos parādās jau agri pavasarī. Lai dzīvo jaunie kartupeļi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sveiks Anonīm,
      uj, zviedri ir traki uz jaunajiem kartupelīšiem (färskpotatis)! :)))
      Un vispār uz visiem pirmajiem dārzeņiem, tik skaists zviedriski to nosaukums - primörer, pirmie.
      Tev taisnība, ne visur pasaulē ir šis fenomens, šeit komentāros mēs ar draudzeni to nedaudz apspriedām, jo es jūsminājos par pirmajiem puķkāpostiem :)
      http://pieliekamais.blogspot.se/2014/06/kas-sovakar-bus-vakarinas.html#comment-form

      Delete