Search

Thursday, June 6, 2013

Brūkleņu kečups

Pirmā garša ir pārsteigums, jo it kā brūklene, bet kāpēc klāt sīpols? Taču tālāk garša ir jau apaļa un vairāk saprotama, un beigās - asa un tai pat laikā maiga, tāds mierīgs čili.
Pieļauju, ka būtu garšīgi ar gaļu; es izmēģināju vienkārši kečupa vietā (skatīt zemāk) un biju gandarīta.
Noteikti pasniegt aukstu. Oriģinālrecepte šeit.
Sastāvdaļas:
1 šalotes (shallot) sīpols (maziņš)
1/2 čili pipars
1 paciņa saldētu brūkleņu (225 gr.)
1 dl (1 dl = 100 ml) cukura
1/2 dl sarkanvīna etiķa
2 dl kolas (Coca-Cola)
1/2 tējk. sāls
krietna šķipsna balto piparu
drusciņ melnie pipari

Darba secība:
Nomizo un sīki sagriež šalotes sīpolu.
Čili piparu pārgriež gareniski uz pusēm un vienu pusīti ar visām sēklām sagriež gabaliņos.
Sīpolu un čili piparu liek katlā, pievieno brūklenes, cukuru, sarkanvīna etiķi un kolu. Pieliek sāli un baltos piparus.
Uzvāra un tad uz mazas uguns vāra stundu, stundu-pusotru.
Kad liekas gatavs, noņem no uguns un sablenderē. Pieliek melnos piparus, ja ir vēlēšanās.
Lej tīrā stikla burkā un uzglabā ledusskapī.

Notes:
Nezinu, vai katlam vajadzēja likt virsū vāku vai nē. Otro reizi vārot sapratu, ka tomēr jāvāra bez vāka, lai iztvaiko liekais šķidrums.
No šī daudzuma sanāca aptuveni 2 decilitri kečupa, tik, cik bildē burciņā.
Ātrām pusdienām vai vakariņām - izvāra makaronus, piegriež klāt tomātus un mocarellas sieru, un tad virsū brūkleņu kečupu. Garšo burvīgi, it īpaši mocarella un brūkleņu kečups kopā.

No comments:

Post a Comment