Search

Wednesday, May 15, 2013

Krāsnī cepts lasis

Vienkārši. Pamatprincips no šejienes.
Sastāvdaļas:
4 saldētas laša filejas (katra aptuveni 125 gr)
drusciņ olīveļļa
pus citrons
sāls
pipari

Darba secība:
Iepriekšējā vakarā lasi no saldētavas ieliek ledusskapī. Ja taisa tai pašā dienā, tad saldētās laša filejas ar visu iepakojumu ieliek lielā bļodā ar aukstu ūdeni un atstāj istabas temperatūrā uz stundu, stundu pusotru.
Uzsilda cepeškrāsni uz 200 C. Cepeškrāsnī ieliek sildīties cepamo formu (bez eļļas, tikai pašu formu).
Siltu formu izņem no krāsns, formā ielej drusciņ olīveļļas. Formu uzmanīgi sakrata, lai eļļa noklāj visu trauka pamatu.
Liek formā laša filejas, ar brūngano pusi uz leju. Uzslaka lasim drusku olīveļļas. Uzspiež citrona sulu. Uzkaisa sāli un piparus, un liek cepties uz 10-15 min. Tad ar karoti var uzliet filejām pāris reizes to marinādi, kas būs izveidojusies traukā, un ielikt cepties vēl uz minūtīti.

Notes:
Ja mājās nav citrona, droši var taisīt arī bez. Ja mājās ir kāds ķirštomātiņš, to droši var likt līdzi cepties. Ļoti garšīgi ēst siltu lasi ar biezpienu, aukstu uz maizītes, salikt ar pārpalikušiem makaroniem kā pastas salātus nākamajai dienai.
Lai labi garšo!

1 comment: